Verse geitjes!

Ja en opeens zijn ze daar dan! Het is net als een ontspruitende tuin: je kijkt dag één, niets te zien. En dan opeens… Dan lijkt alles dat groeit en bloeit de grond uit te spúiten. Een enkele paardenbloem is geen probleem, maar een dag of wat later staat je grasveld vol! Molsla hè! Dat kan je plukken en lekker door de sla, de groene bladeren van de paardenbloem. Moet je echt doen. Zo ook brandnetel (dat moet je als spinazie even smoren). En madeliefjes doen het goed in een salade. Zelfs Zevenblad (een zeer koppig en agressief onkruid) kan je eten. Een soort postelein, voor zover je dat kent. Kortom: er valt nog heel wat uit eigen tuin te oogsten. Oom Tjampoer verhaalde pas over tochten door de jungle van Bali, die kan je vooraf bespreken. Dan is ook de grap dat je dwalend door dat struweel van allerlei eetbaars krijgt aangeboden. Wel op pad met een deskundige hè! Want het is niet allemaal pret in de jungle! Er zijn planten waar je beter niet tegen aan kunt lopen met blote armen, los van slangen en bloedzuigers en zo. Bereid je altijd goed voor. En neem een goede gids mee.
Denk nu wel: wie heeft een boek in de aanbieding waarin staat wat er in Nederland aan eetbaars groeit en bloeit. Ik denk wandelend zo vaak, planten e.d, ziend: zou je dat kunnen eten? Dus laat me graag tippen op dat vlak voor goed boek. Dat moet toch heerlijk zijn: met mandje verzamelen, naar huis en dan lekker happie maken.

Advertenties

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 5. FEBO, een automatiek met verhalen, gedichten en gedachten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Verse geitjes!

  1. finesse zegt:

    Hoi Prakkie,

    Jij bent natuurlijk een smulpaap, maar ik vind het wel leuk zoals je naar de omgeving kijkt, terwijl je wandelt. Want ja er valt in deze tijd zoveel te genieten. En ook eten hoor, even los van vlees. En er is zoveel wat je lekker bij je eten kan gebruiken! Soms denk ik wel eens: het eten groeit in je tuin!

    Dag smulpaap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s