Culi-leaks: recepten voor een prikkie.

Dit wordt een rubriek voor goedkoop maar lekker eten: prakkie voor een prikkie. Overigens geen proletarisch winkelen of dustbin diving. Nee, gewoon alles eerlijk verkregen. “Wie niet rijk is moet slim zijn”, misschien is zo het motto het best verwoord. Stap je eigen tuin in en kijk wat er groeit en bloeit. En ook wat er doorheen loopt. Een verdwaalde eend, slakken, een duif, hier een konijntje, daar een haas. Allemaal ingrediënten die bijna als vanzelf in je pan springen. Of ga het bos in. Kijk ook hier om je heen. Kastanjebomen, beuken, hazelaar. Paddenstoelen als de tijd daar is. Of struinen door het weiland: paardenbloem/molsla, madelief, viooltjes. Kikkers langs de slootkant. En in de berm: brandnetel, zevenblad. Het vergt een ander manier van kijken, maar als je daar eenmaal oog voor hebt, is je groentenspecialist een klant kwijt en kan ook je slager je naam doorhalen als vaste klant. Ook dit is: ontdek je wereld dichtbij. Let wel: deze rubriek staat open voor suggesties. Graag! En dan vooral vanuit het perspectief van de uitdaging: wie heeft er goede ideeën? Wat zijn slimme vondsten? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

Advertenties

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 3. Prakkie voor 'n prikkie (de culi-leaks) en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Culi-leaks: recepten voor een prikkie.

  1. finesse zegt:

    Hoi Prakkie,

    Wat is dat een geweldig idee van jou! Wat zou je kunnen eten vanuit eigen tuin, of uit berm of bos? Ik laat dan maar even de beesten en beestjes, maar dat weet je wel van mij. Maar planten, vruchten en paddestoelen! Ben er altijd erg benieuwd naar wat wel en niet kan. Lijkt me ook leuk, wandelend door natuurgebied zo een gerecht bij elkaar te zoeken. Dat moet toch heerlijk zijn! Dus laat ons weten wat de mogelijkheden zijn!

    Groetjes,
    Finesse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s