Collioure

Ik zat vandaag suffend in de zon al te dromen over de zomervakantie. Het restaurant was nagenoeg leeg. Te warm om te eten? Dus personeel geïnstrueerd, de koksbuis uitgedaan en even uit de wind in de zon gaan zitten. Die koesterend warme zon, de bijna strakblauwe lucht, het niets moeten en alle tijd. Nog een maand of wat en ik zit weer in Collioure!

Schilderachtig dorp, maar ook schildersdorp in optima forma. Ze zijn er allemaal geweest, de grote schilders. Maar ook de mindere goden.

’s Morgens het appartement uitlopen, zo de kade op! Kleurig geschilderde vissersbootjes. En dan het strand op. De zee in lopen, uitkijken over dat intens blauw. Café au lait scoren, croissantje erbij, krantje. In de loop van de dag een lekker happie halen in een van de vele restaurants. Tip: escargots op Catalaanse wijze! En dat ’s avonds nog een keer. Zo sloffend en slenterend door de dagen, door de weken, met vooral loom en veel niks. Heerlijk.

En wie weet sla ook ik aan het schilderen. Het dorp is inspiratiebron en decor geweest voor menig schilder en fotograaf.

Tja, en natuurlijk puike wijn in overvloed. In deze hoek van Frankrijk vind je prachtige dessertwijnen. Ken je de Banyuls? Dikke dessertwijnen die het heel goed doen met romige volle chocolademousse. Nou, dan moet je wel van goede huize komen, wil je daar als wijn tegenop kunnen boksen.

Nog even… Tot die tijd blijft het fijn dromen en uitzien naar…

Advertenties

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 7. En France en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Collioure

  1. Pingback: Slakken uit eigen tuin | Prakkie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s