Op de camping

Na een afmattende en snoeihete tocht vol drukte en files, over bijna dampend asfalt eindelijk in het pittoreske dorp gearriveerd. Na lang zoeken en veel omrijden ook uiteindelijk de campig gevonden. Daar blijkt het overvol, maar gelukkig is er nog een plekje vrij. De kinderen zijn na die lange reis onuitstaanbaar en de Amsterdamse buren ( “zeg maar Cor en Riet hoor!” ) bemoeien zich ongevraagd en ondanks negeren met het installeren. Maar ondanks ook deze ongemakken is de caravan toch succesvol afgekoppeld en daarna de voortent vlot opgezet. De auto nastomend en -sissend naast de caravan geparkeerd. Eindelijk rust!

Na al die inspanning het gekoelde bier onder handbereik, terwijl we in een comfortabele stoel liggen bij te komen en uit te rusten van alle pre-vakantiestress.
Poe poe, kamperen, het is me wat! Straks maar even lekker opfrissen. Of een verkwikkende douche!

Opeens kraakt de omroepinstallatie van de camping en volgt het bericht:

“Beste campinggasten, we heten u hartelijk welkom op camping Olivio. De kampeerwinkel is iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor kant en klaarmaaltijden kunt u dagelijks terecht bij de afhaalbalie. En het zwembad is dagelijks open van 08.00 tot 22.00 uur. Van de wasgelegenheid en de WC’s kunt u de komende week helaas nog geen gebruik maken. In verband met onderhoudswerkzaamheden zijn alle toiletgebouwen voorlopig nog gesloten.
Wij wensen u een genoeglijk verblijf op camping Olivio!”

Advertenties

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 5. FEBO, een automatiek met verhalen, gedichten en gedachten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Op de camping

 1. finesse zegt:

  Hoi Prakkie,

  Wat een verhaal heb je weer! En alleen al het idee…
  Wij hebben ooit wel eens gehad dat we na lang zoeken uiteindelijk de camping vonden waar we naar toe wilden, bleek de héle camping gesloten! Dichte poort zogezegd. Waren we ook niet blij, want net als jij beschrijft: na lange warme afmattende tocht, verlangen naar zitten en wat koels te drinken, konden we wééér op pad. En natuurlijk geen alternatief dichtbij. Grrrrr.

  Kortom, ik zie het zoo voor me!

  Groetjes,
  Finesse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s