Kamperen bij een Franse boer? François Pourquoi!

Even een vakantietip!

Heb je de zomervakantie al gepland? Naar Frankrijk? Ik weet nog een erg leuke camping. daar sta je onder de kastanjebomen. Het is een boerencamping, eigendom van François Pourquoi (tja, de werkelijkheid is soms verpletterender dan ooit bedacht vanuit fantasie).

kamperen bij de Franse boer

François Pourquoi!
Of ken je de camping al? Het voordeel is dat door de kleinte van de camping er maar weinig bezoekers zijn. En François vindt het leuk als je meehelpt op het bedrijf: koeien melken, wijnranken snoeien, gras maaien, vruchten plukken enz enz.

kamperen bij de Franse boer

Bij weigering kan je beter direct vertrekken 😉 . Kortom, het is een soort vrijwilligerswerk. Maar geen dictator hè, want hij vraagt het allemaal charmant, onder het genot van een glaasje van zijn eigen wijngaard (Château Marron). Of je wordt uitgenodigd voor een pique nique in de wijngaard, samen met de andere campeur. Wijn, kaas, worst, brood, salade! En als het er is: gebraad. En alles van eigen hand en land, alles zelf gemaakt! En soms meerdere keren per week. Een zeldzame gulle warmte.

En het afrekenen bij vertrek gaat ook op een manier van “ach geef maar X euro”, in geen enkele verhouding tot hetgeen genoten is. Hij roept maar wat. Maar ga uit gewetenswroeging niet meer bieden, want dan wordt François boos! Hij ziet het denk ik als vergoeding aan jou voor het verrichte werk, naast voor hem een leuke afwisseling van zijn bestaan in z’n pittoresk (maar voor hem verder weinig spannend) dorp. En hij kan dan tegen andere campinggasten zeggen wie hij allemaal kent (want dat weet ie feilloos: “Aha, vous habitez en Le Hague?” En dan volgt een hele opsomming van de Hagenezen/Hagenaars die bij hem hebben gestaan. Of willekeurig welk dorp dan ook). En daar geniet die man van.

“Oulala, les Pays-Bas!”

Mooi hè!
En als je nog niet bekomen bent van de prijs, komt bij het vertrek van een campeur zijn vrouw Blanche met een mand vol met allerlei lekkers voor onderweg: “bon voyage!”. Ik weet uit ervaring: niet weigeren! En dan uitgezwaaid door beiden. Wat een mensen!

Mocht je belangstelling hebben: de boerderij ligt in de omgeving van het dorp “Le Petit St. Ouaron” in de Gascogne. Precies adres volgt dan!

kamperen bij de Franse boer

Bon vacance!

Advertenties

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 7. En France en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Kamperen bij een Franse boer? François Pourquoi!

 1. finesse zegt:

  O Prakkie, wat breng je ons heerlijk in vakantiesfeer! Ik zou nu al het liefste afreizen, naar meneer Pourquoi of andere campingboer. Lekker loom, genieten van al het groen rondom. Happie doen, lekker slenteren. Naar de markt! Frans babbelen, zo goed als dat gaat. Maar vooral genieten van “niets moet”. Ja dat vind ik heerlijk van landen als Frankrijk en Italië. En ook nog lekker dichtbij. We hebben eens in de Lorraine gestaan, Noord Krankrijk. Das 3 à 4 uur rijden vanaf Utrecht en dan zit je volop in Frankrijk. En ook daar hadden we geweldig weer!
  Helaas, we moeten nog even een paar weken aan de slag. Maar vooruitzicht is heerlijk!

  Groetjes!
  Finesse

 2. maldeau zegt:

  Hoi Prak, laat ons het adres weten en we reizen vandaag nog af! Tentje in de kofferbak, hoognodige mee. Wat een geweldige bestemming. En handen uit de mouwen is geen probleem. Lijkt me juist leuk om te helpen op zo’n bedrijf. Lekker lui en boekie lezen is leuk op zn tijd, maar met elkaar aan de slag! Prima vakantiebestemming.

  Ciao amigo!

 3. Pingback: Eekhoorntjesbrood | Prakkie

 4. Pingback: Koken uit eigen tuin | Prakkie

 5. Pingback: Lust of last: gegrilde kip / kip uit de oven | Prakkie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s