Design in een parkeergarage

Voor een parkeergarage in Frankfurt hebben we de opdracht gekregen om de garage te restylen, daarmee wegwerkend het grijs en grauw beton. Werken met kleur, materiaal, vorm en suggestie, met als doel een feestje om binnen te rijden. Na wat schetsen en uitproberen neigen we nu naar muren op deze wijze, waarbij de autolampen door weerkaatsing een extra effect zullen geven op de wanden, zonder dat dit tot verblinding leidt. Daarnaast zijn de vloeren en het plafond wisselend wit of lichtbruin gekleurd. Verder zal er worden gewerkt met blauwe lichtelementen, sfeerlicht en veel roestvrij staal. En voor het ruimtelijk effect worden hoekige vormen zoveel mogelijk voorkomen en wordt de belijning van de parkeervakken ook op het plafond aangebracht, waardoor het dynamisch effect onstaat dat stilstaan toch bewegen suggereert. We zijn er nog niet helemaal uit, maar enthousiast van de eerste opzet.

Advertenties

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 5. FEBO, een automatiek met verhalen, gedichten en gedachten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Design in een parkeergarage

 1. maldeau zegt:

  Hé Prakkie,

  Mooie vormgeving. Ik vind het net of je een discotheek binnenstapt! En hier gaat het om een parkeergarage. Kben benieuwd wat er straks uit de luidsprekers galmt! 😉 Kortom, wordt een dolle boel daar als het meer dansen dan parkeren wordt.

  Ciao amigo!

 2. Django zegt:

  Survend kwam ik op jouw blog terecht. Indrukwekkend. Ik mag wel een weekend uittrekken om door te lezen wat jij er allemaal op hebt staan! En niet erg hoor, want ik vind het een na andere bericht geweldig. Geweldig gelachen, maar dan nog geen 10% gezien. Dat belooft dus wat.
  Vond dit ontwerp (“disign”) overigens indrukwekkend. Doet me denken aan een winkelcentrum in Frankijk (Lyon?), waar je ook op futuristische wijze werd binnengehaald. Bleek overigens een vermogen te kosten om daar te parkeren, maar ja dan sta je er al.
  Maar ook: winkelcentrum bol van veel te dure merken. Iets kopen was dus niet aan de orde. Dacht wel: wie keert hier wel zijn portemonee leeg? Een vemogen!

  Maar goed, ik vind jouw blog leuk en heb genoten van de tot nu toe doorgelezen berichten.

  Buy!
  Django

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s