Gerookte kipsalade

Op de enige zonnige zomerdag van dit jaar dacht ik: daar sla ik maar gelijk een slaatje uit, culinair gezien dan. Op andere dagen als de regen naar beneden hoost sla je daar natuurlijk een modderfiguur mee, maar nu het zulk mooi weer is: een maaltijdsalade! En nog makkelijk en snel te bereiden, daarmee speel ik ook gelijk handig de frequente gebruikers van “ping”-maaltijden in de kaart, want dit is zo’n snel gerecht, daar hoef je niet eens je magnetron voor op te starten!

Benodigdheden:

– een zak gemengde salade naar keus (voorkeur: met veel veldsla!)
– gerookte kipfilet, in fijne reepjes
– cherry-tomaatjes (eventueel half of in vieren)
– piepkleine blokjes kaas (naar keuze, dana blue is ook lekker!)
– dadels ontpit in fijne reepjes
– peacannoten
– reepjes rijpe peer
– uhhhh….

Voor de dressing:
– mosterd, een eetlepel
– olijfolie, flinke scheut
– gembersaus, flinke scheut
– dille, tijm, rozemarijn (bij voorkeur vers)
– spettertje sambal oelek
– beetje azijn
– honing, eetlepel of 2 à 3
– peper, draai van de molen
– zout, snuf
– teentje of 2 à 3 knoflook

Bereiding:

Snijd de gerookte kipfilet in smalle reepjes. Snijd de kaas in fijne blokjes (bij dana blue: verbrokkelen).
Doe de ingrediënten voor de dressing in een blenderbeker en draai fijn tot een mooi gladde lobbige friszoete dressing, met een klein scherpje in de afdronk. Maak op smaak door extra toevoeging van het een of ander (zie ingrediëntenlijst dressing). Kwestie van proeven en nog eens proeven.

Doe de ingrediënten in afzonderlijke bakjes. Schud de salade in een grote schaal. Serveer de dressing er apart bij en laat ieder zijn eigen salade ter plekke maken.

– Lekker met geroosterd brood en roomboter. Maar ook goed te combineren met gebakken aardappelen uit de oven.
– Serveer er een koele rosé bij.
– Deze salade is ook een prima combinatie met de kip in honing mosterd tijmsaus. Laat dan de gerookte kip weg uit de salade.

Smullen!

Advertenties

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 2. Serieuze prak: recepten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s