Ramkraak met paard

Brutale inbraak in speelgoedzaak

Bende slaat met geweld zijn slag door ramkraak met paard

Nieuwegein – Van een onzer verslaggevers

De verbijstering is nog voelbaar onder de bewoners van de straat. Diep in de nacht worden ze wakker van een grote klap en het gerinkel van veel glas. De eersten die van de schrik bekomen zijn en van achter het eigen raam de straat inkijken wat er aan de hand is, zien dat meerdere in donkere pakken gestoken personen de speelgoedwinkel inklimmen en even later de zaak weer verlaten, een volle zak met buit op de rug. Steeds opnieuw klimmen personen behendig door de gesneuvelde etalageruit naar binnen om even later het pand met buit te verlaten. En hoewel de sirene loeit en meerdere bewoners de politie reeds hebben gebeld, is van optreden van de zijde van het gezag nog geen enkele sprake. Ongehinderd slaan de dieven zo hun brutale slag. Zo wordt in nog geen kwartier tijd de gehele winkel volkomen leeggeroofd.

Naderhand blijkt ook de oorzaak van de klap en het gerinkel: een van de dieven is als eerste te paard door de winkelruit gesprongen en heeft zo de weg bereid voor zijn handlangers. En hoewel de winkel vol hangt met camera’s, laten de dieven zich daar niet door afschrikken: allen zijn zwaar vermomd en daardoor onherkenbaar. Uiteindelijk – van de politie nog geen enkel spoor – komt tot verbazing van de toekijkende bewoners de ruiter met het paard weer tevoorschijn, springt als volleerd jockey nu vanuit de winkel door de etalage-opening weer op de klinkers en galoppeerd met hoge snelheid de straat weer uit, de bewoners verbouwereerd achter latend.

Naar later blijkt heeft de politie kans gezien door een afzetting aan het einde van de winkelstraat reeds een drietal bendeleden in de boeien te slaan. Deze drie verdachten zijn nog dezelfde nacht voorgeleid aan de officier van justitie. Men verwacht de komende dagen meer arrestaties te kunnen verrichten op basis van hun bekentenissen. De foto’s van de drie verdachten zijn vrijgegeven in de hoop dat andere daders zich zullen melden.

Advertenties

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 5. FEBO, een automatiek met verhalen, gedichten en gedachten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Ramkraak met paard

 1. Karretje zegt:

  Wat een brutaliteit zeg en iedereen staat erbij en kijkt erna, waar moet dat toch heen in deze tijd.
  De verdachten hebben wel iets bekends over zich, ik zal eens wat langer naar de foto’s kijken en wie herken ik dan wel iemand.

 2. Prakkie zegt:

  Hoi Karretje,

  Dank voor reactie!

  Ja, vooral die knakker met die lange neus komt me bekend voor! 🙂

  Dag!

 3. Druifje zegt:

  Hahahaha! We liggen thuis dubbel om dit bericht!
  Hoe kom je er toch telkens weer op?

  Blijf vooral zo doorgaan!

  Groetjes!

 4. Prakkie zegt:

  Hoi Druifje,

  Ja, je wil niet weten wat ik allemaal meemaak. Niets verzonnen hoor!
  Weet: de werkelijkheid overtreft de fantasie ruimschoots. Lees de krant er op na.

  Maar toch een geruststelling dat het hele stelletje met stoom en schuim en kraag weer vertrokken is. Wat een flauwekul!
  Ik zou zeggen: Spanje gooien we, na Griekenland, ook uit de EU! Haha!

  Dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s