Traditie: Prakkies eindejaarskwis

Het einde van het jaar nadert, de nachten lengen, de dagen worden steeds korter. Nostalgie en zwaarmoedigheid slaan onverbiddelijk toe. Lichtjes in de duisternis, of alleen maar duisternis. Op weg naar een knallend einde of verknald einde. Doen we kalkoen of konijn of wordt het duurzaam vegetarisch? Eten we in het chique gestoken de zelf uit de vriezer van de super gekochte driegangen ping-maaltijd, sluiten we – net als vorig jaar – in passende outfit aan bij de rij voor de voedselbank, of wordt het weer warme soep en broodjes, door de charmante Heilsoldate uitgedeeld aan ons als gestrande reizigers op de snelweg, al uren vaststaand in de file door hevige sneeuwval en ander winters ongerief. Weet je nog, samen onder die deken op de achterbank? De dashboardverlichting sprookjesachtig uitdovend door de leeggetrokken accu? Toen nog niet wetend dat de file nog dagen zou duren. Dat waren nog eens feestdagen!

Om de stemming er een beetje in te houden, of als leuke activiteit onder de boom (van welke soort dan ook) desnoods met het hele gezin: de jaarlijkse Prakkwis! Wie weet het juiste antwoord, wie heeft het beste geheugen of juist niet? Of wie weet zonder ooit de Prakkie-blog te hebben gezien het antwoord? Als je een vraag niet weet, begin dan weer gewoon bij vraag 1.

Hoe gaat de kwis in zijn werk? Voor de mensen die hem vorig jaar hebben gemist: u krijgt een tiental vragen voorgelegd, gepaard gaand met foto’s van gerechten. Wie het eerst het antwoord roept heeft gelijk. Onder de goede inzenders wordt er weer een fijn vleespakket verloot van onze eigen slager van Zwoerd “ook voor al uw kant-en-klaarmaaltijden”.

Dan nu de vragen.

Uw tijd gaat nù in!

Vraag 1

Noem drie ingrediënten die niet in dit gerecht zitten.

 Vraag 2

Welke bekende Nederlander is niet dol op dit gerecht?

 Vraag 3

Hoe heet de plaats waar dit gerecht naar is vernoemd?

Vraag 4

Wat staat niet op deze foto: kidneybonen, rode peper of een platgetrapte hamster?

Vraag 5

Welke kleur hebben rode pepers?

Vraag 6

Hoe heet de groente waar je Ehec van krijgt?

Vraag 7

Hoe heet het beroemste gerecht van Kalmukkië?

Vraag 8

In welk land is gebakken papegaai een delicatesse?

Vraag 9

Waar doet dit u aan denken?

Vraag 10

Waarom doet u eigenlijk aan deze kwis mee?

Dit waren de vragen. Om kans te maken op het vleespakket, stuur de antwoorden op de goede vragen in vòòr 31 december 2011.

Succes en veel plezier.

Fijne vleesdagen!

Advertenties

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 5. FEBO, een automatiek met verhalen, gedichten en gedachten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Traditie: Prakkies eindejaarskwis

 1. Karretje zegt:

  Prakkie, Prakkie je bent me d’r eentje hoor! Hoe kom je er toch weer op, waar haal je het allemaal vandaan. De kwis was een groot succes hier, we hebben wat afgelachen met z’n allen, onze kerst is/wordt weer helemaal goed.

 2. Prakkie zegt:

  Hoi Karretje,

  Dank voor je reactie.
  Wil je nog mee doen met de prijsvraag, denk eraan op tijd de antwoorden in te sturen.
  Op dit oment loopt het storm!
  Bij meerdere goede inzenders wordt de vleesprijs verloot.

  Dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s