Thais rundvlees met eiernoedels (Woon Lahd Neua)

Al langere tijd was ik van plan dit fantastisch Thais gerecht op mijn blog te zetten, maar dat kwam er maar niet van. Dat probleem is vanaf nu getackeld! En waarom dit gerecht? Ik denk dat iedereen wel een of meerdere gerechten heeft waar hem of haar het water van in de mond loopt. Nu heb ik dat al gauw, maar dat is bij dit gerecht wel heel expliciet. Dit Thaise gerecht is wel zo’n complex aan smaken met het fris pittige van rode pepers en lente-ui, de volle smaak van de hoisinsaus, de geurige koriander…. Tja, voorwaar: mouthwatering! FFreten!

Niet schrikken van de lange lijst ingrediënten, want (1) als je vaker Prakkie-achtig hebt gekookt staan ze al in je keukenkasten en (2) het is voor een groot deel “bij elkaar doen”, dus lekker makkelijk.

Benodigdheden:  (hoofdgerecht voor 2 personen)

  • 350 à 400 gram bieflappen (of magere runderlappen) in dunne reepjes
  • 3 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el arachideolie
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • ½ el verse koriander fijngesneden
  • 1 el taotjo
  • 2 dl kippenbouillon
  • ½-1 el maizena
  • 4-6 lente-uitjes in langgeschuinde stukken
  • 3 rode chilipepers in dunne reepjes
  • 1 rode ontvelde paprika
  • 1 blik kidneybonen afgespoeld en gebakken
  •  125 gr. eiermie van een mooie kwaliteit (vraag uw Chinesekruidenier!)

Bereiding:

Sjalotjes en knoflook fijngesneden in 2 el olie zacht bakken. Hoisinsaus, vissaus, limoensap, koriander, taotjo en bouillon toevoegen. Saus ± 15 min. zachtjes laten koken.

Eiermie gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.

Maizena losroeren met 1 el water en door de saus roeren. Deel (1/3) lente-ui, peper en paprika door saus roeren. Restant voor garnering. Vleesreepjes door de saus roeren en in ± 1 min. gaar laten worden (bij runderlappen iets langer). De gebakken kidneybonen toevoegen en meeverwarmen.

Op voorverwarmd bord de mie, daarover vlees en saus en garneren met de reepjes peper, paprika en lente-ui.

Alternatief 1: bak de runderlap of bieflap kort (als biefstuk) en serveer deze als geheel bij de saus en de mie.

woon lahd neu

Alternatief 2: zie alternatief 1, maar snijd het rundvlees dan in reepjes en leg deze op het bord, leg er een flinke schep saus naast en serveer de eiermie er naast.

Ik weet nu, alle versies: smullen!!!

Wijnsuggestie:

Rode Roussillon/Languedoc wijn. Mag best een beetje stevige wijn zijn.

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 2. Serieuze prak: recepten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Thais rundvlees met eiernoedels (Woon Lahd Neua)

  1. Kat zegt:

    Lekker! Zo ziet het eruit althans, het water loopt me in de mond!

  2. Karretje zegt:

    Ik ben het helemaal met Kat eens en zo te zien is het heel eenvoudig te maken, ik ga het zeker eens uitproberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s