Grieks feta hapje

feta hapje

Zin in een snackje en niets in huis… Ja, dan heb je een probleem. Oké, je kan naar de patatboer afreizen, maar dat is niet zo mijn ding. Dus ik trek een kast open en kijkt wat er wel is: een blokje feta, olijven, pistachenootjes. Toen dacht ik: waarom niet een smeerseltje maken van die ingrediënten? Lekker voor op een toastje, of op een stukje brood. Slokje erbij. Tja, dan kan zo’n dag al niet meer stuk.

Kortom: de blender uit de kast en gassen maar!

Benodigdheden:

  • een blok mooie feta (zie Turkse toko)
  • een zakje pistachenootjes, gepeld
  • kalamata-olijven, ontpit
  • groene olijven, ontpit
  • snufje djinten
  • olijfolie
  • beetje rode peper of sambal oelek
  • een knoflookteentje
  • een draai van de pepermolen

(Dit is natuurlijk maar een idee. Er kan zoveel meer mee. Dus laat de fantasie de vrije loop en probeer maar uit).

 Bereiding:

Doe een handje pistachenootjes in de molen van de blender. Voeg een snuf djinten toe en de knoflook. Maal dit kruimelfijn en doe het in een schaaltje. Maal in de molen van de blender de groene en kalamata olijven fijn. Verkruimel met een vork de feta en doe deze in de molen van de blender bij de oliven. Voeg nu ook het pistachemengsel toe en een beetje rode peper. Doe er voor de smeuïgheid een scheutje olijfolie bij. Laat de molen draaien tot er een glad mengsel ontstaat. Dit hoeft van mij niet al te fijnzinnig. Heb je geen molen bij de blender dan kan je een en ander ook na fijnsnijden prakken met een vork. Het eindresultaat mag best een beetje boertig zijn.

Schep dit over in een schaaltje. Doe er nog een draai van de pepermolen overheen en meng. Proeven! Wat mis je nog? Sesamzaadjes erdoor is ook heel leuk!

feta hapje met olijven en zo

Rooster wat grof brood (of trek een pak toast los of snijd een stokbrood in plakken), snijd dit in kwarten en smeren maar! Met rode of witte wijn. Of rosé? Of een koppie thee? Kan allemaal!

Tja en dan na deze versie maar lekker variëren op de samenstelling!

logo prakkie kookblog

Over Prakkie

Prakkie is een niet onverdienstelijke hobby-kok (ahum), met een brede belangstelling ook voor onderwerpen buiten het koken. Mijn vriend is het fornuis en de avonturen die we samen meemaken, daarover bericht ik.
Dit bericht werd geplaatst in 1. Vers! De nieuwe berichten, 2. Serieuze prak: recepten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Grieks feta hapje

  1. Pingback: Smikkelen met Oud&Nieuw: op naar 2015!!! | Prakkie kookblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s